1.12 – ind.reg.wedstr.(100-120 km) Elite z.c./U23
5. VAN DEN BLINK JOOST Westland Wil Vooruit

Mooie koers met een goed resultaat. Kopgroep van 11. Ik kwam door de laatste bocht in het wiel van een klein manneke (hij wint de koers) en die ging toch zo hard aan dat ik dat wiel echt niet kon houden…

Update 07/07: het ‘kleine’ manneke Michaël van Staeyen blijkt meer te kunnen: tekent bij Rabo CT!
07/07: Jonge talenten naar Continental Team
Het Rabo Continental Team heeft met Joeri Adams (foto), Ramon Sinkeldam, Michaël van Staeyen en Jetse Bol vier opmerkelijke talenten aangetrokken. Alle vier kwamen een verbintenis overeen tot en met 31 december 2009.

Net als vorig weekend is door een gedeelte van de Elite/Beloften-ploeg een koers gereden in België. Dit keer was het koers over 120km in Hoogstraten-Meer. We stonden aan de start met: Rien Schuurhuis, Lenn Harrevelt, Ronald Barzilaij, Henk Bom en Joost van den Blink.

Start
In de beginfase van de koers werd door de WWV-ers attent voorin gekoerst. Al na een half uur koers ontstond een kopgroep van 10 renners waarin Joost namens WWV meezat. Helaas draaide het niet goed in deze groep en werden zij na een korte vlucht weer teruggepakt door het peloton.

Breuk in het peloton
Na een uur koers was het hele peloton weer samen en omdat het voorin redelijk stilviel lieten de WWV-ers zich wat te nonchalant naar achteren zakken. Op dat moment werd aan de kop van het peloton vol doorgetrokken waardoor het peloton in twee stukken brak. Alle WWV-ers zaten in het tweede peloton. Unaniem werd besloten de hele ploeg op kop te zetten om alles weer samen te brengen. Een gat van 30 seconden werd in 10km door de ploeg dichtgereden.
Een sterk staaltje van de hele ploeg!

Kopgroep
Direct na het samenkomen van de groepen werd er vol doorgereden door een viertal coureurs. Naast Marcel Lamberts van Van-Vliet/EBH-advocaten zat namens WWV ook Joost daarbij.
Deze kopgroep van vier bouwde heel snel een voorsprong op van ruim één minuut. Met nog ruim 60km te gaan zou dit voor deze kopgroep een hele opgave worden. Echter, vanuit het peloton sprongen nog een zevental coureurs naar deze vier toe waardoor 40km voor het einde een kopgroep van 11 ontstond. Door de zware koers was niemand meer in staat om weg te rijden en ging deze groep sprintten voor de overwinning. Joost werd in deze sprint 5e en miste daarmee net het podium.

Lenn kwam in het achtervolgende peloton als 18e over de streep. Rien, Henk en Ronald moesten slechts een paar rondes voor het einde de strijd staken.

(Bron: Website Westland Wil Vooruit)