24 76 Joost van den Blink 1201 ’s-Gravenzande Westland Wil Vooruit

Ik heb een hele goede Glazen Stad gereden vandaag. De dag ervoor eigenlijk mijn pijlen gericht op de Omloop van de Braakman. Alles vandaag was mooi meegenomen. Van Vliet nam al snel de koers in handen en daardoor zat ik bij het opdraaien van de Maasdijk in een 2e grote groep. Doordat er een foutje gemaakt werd bij het opdraaien, kwam ik in een groepje van 7 met daarbij mijn trainingsmaatje Paul Helderman alleen op de Maasdijk te rijden. Omdat er van hem een aantal ploegmaten bijzaten (zie de foto) reden we continu een mooie waaier en kwamen we terug bij de 1e groep. Op het Poeldijksepad heb ik toen nog een paar keer meegesprongen in een poging nog weg te komen maar Van Vliet counterde alles. Bram Schmitz was namelijk vooruit. Door mijn enthousiasme in mijn eigen Westland kwam ik in de sprint (wind tegen) te vroeg op kop en werd ik ‘slechts’ 24e. Toch tevreden na een zware dag gisteren!


Omloop van de Glazen Stad (01-04-2007)
Zondag 1 april reden we de thuiswedstrijd de Omloop van de Glazen Stad. Wij zijn gestart met Joost, Martijn, Jeroen, Henk, Joey en Kees

Snoeihard
Er stond veel wind en we wisten dat de eerste slag op de Maasdijk zou vallen. Daar zijn de mannen ook voor gewaarschuwd. Echter meerdere ploegen waren hiervan op de hoogte wat resulteerde in een lange sprint op weg naar de Maasdijk. De teller in de auto wees steeds 60km/uur aan en voor het opdraaien van de dijk moesten de eersten al lossen.

Achter de feiten aan
Henk en Joey lieten zich toch nog verrassen en reden toen achter de feiten aan. Zij moesten na 100km de strijd staken. Kees zat met al zijn ervaring in eerste instantie beter maar moest ook de hoofdmacht te snel laten gaan. De grote ploegen reden steeds alles op de kant waardoor uiteindelijk 65 renners de finish haalden.

Balen
Martijn liet zich bij het opdraaien van opnieuw de Maasdijk verrassen waardoor hij in een derde groep finishte. Duidelijk balend, want hier zat veel meer in (dat bewaren we dan maar voor later).

Conclusie
Joost die een dag eerder 9e werd in de zware klassieker Omloop vd Braakman, reed wederom ijzersterk. De 4 koplopers waaronder de latere Van Vliet renner Bram Schmitz waren niet meer te achterhalen maar hij eindigde slechts 11 seconden achter de winnaar op de 24e plaats!

De clubkleuren van WWV werden hier toch goed uitgedragen en daar ben ik in mijn laatste optreden als ploegleider erg blij mee.

Eric Kuiper – ploegleider

(Bron: Website Westland Wil Vooruit)

Volledige uitslag
volgt…