2 Joost van den Blink s-Gravenzande 1201

2e en toch niet tevreden! Ik stond echt op scherp voor deze Ronde van Vlaardingen. Een supermooi rondje, lekker in de buurt, leuke entourage. Een kopgroep van 8 man. 1 renner reed met nog een halve ronde te gaan weg. 2 man in achtervolging en ik in het wiel. Ik had al het gevoel dat ze niet hard genoeg gingen maar ze reden volle bak. Ik besloot in het wiel te blijven en niet zelf te gaan. Een foute keuze. De renner bleef weg en ik kon in de sprint ‘slechts’ 2e worden.. deze koers had de eerste overwinning dit jaar kunnen zijn 😐


Op bevrijdingsdag 5 mei stonden er ongeveer 70 man aan het vertrek van de 47e Ronde van Vlaardingen. Een snel rondje met de ‘beklimming’ van het Liesveldviaduct.
Aan het vertrek voor WWV: Martijn, Kees, Joost, Ronald, Marco, Henk en eigenlijk ook Paul Kneppers, Belofte van WWV die koerst in Spanje maar nu een aantal dagen in Nederland is.

Kopgroep
In het eerste uur van de koers werd er hard gereden. Vele uitlooppogingen die op niks uitliepen. Joost en Martijn probeerden het nog enkele keren en ook Ronald sloop een aantal keer mee in de hoop de goede ontsnapping te pakken te hebben. Pas na anderhalf uur koers ontstond een kopgroep van 7 man. Joost kon daar na een tweetal rondes achtervolging bij aansluiten. Martijn probeerde daarna ook nog de aansluiting te krijgen maar dat lukte hem helaas net niet. De voorsprong van de 8 man aan kop groeide en snel was duidelijk dat zij voor de overwinning gingen rijden.

Finale
Omdat de voorsprong van de 8 koplopers groot genoeg was, werd er volop gedemarreerd door de mannen die een sprint wilde ontlopen. Daardoor werd het een mooie finale waarin ook Joost op 2 rondes voor het einde nog probeerde weg te komen. Helaas kreeg niemand de ruimte. Een halve ronde voor het einde was het Jorrit Slaman, in Oud-Gastel nog geklopt door Martijn, die een gaatje van 20 meter sloeg. Hij zou dat gaatje houden tot aan de streep. Joost sprintte daarachter naar een mooie 2e plek!

(Bron: Website Westland Wil Vooruit)

Volledige uitslag
47e RONDE van VLAARDINGEN Zaterdag 05 Mei 2007
Elite/Beloften

1 Jorrit Slaman Bergambacht
2 Joost van den Blink s-Gravenzande
3 Kasper Schotte Rozenburg ZH
4 Harm Bronkhorst Nieuw Vennep
5 Nico Vuurens Meerkerk
6 Rob Disseldorp Ri jpwetering
7 Dennis Kreder Zevenhuizen ZH
8 Patrick Koeman Nieuwegein
9 Arno Hartog Giessenburg
10 Ronald Schur Zaandam
11 Ferry den Elzen Noordwijkerhout
12 Johan Berk Koudekerk a/d Rijn
13 Kevin Sluimer Steenbergen NB
14 Martijn Stoug je Hellevoetsluis
15 Stijn Boschker Schiedam
16 Rudy Brakkee Hellevoetsluis
17 Geert Dijkshoorn Vlaardingen
18 Jorg van Oostende Soest
19 Sander van Amerongen Wijchen
20 Rene Rodenburg Rotterdam
21 Douwe Schouten Vlaardingen
22 Kees Kipping Monster
23 Jurien van Duuren Polsbroek
24 Mazid Kramers Ridderkerk
25 Randy Sint Nicolaas Dordrecht
26 Erik Verboven Made
27 Paul Kneppers Delft
28 Boudewijn de Graaff Heukelum
29 Ronald Barzilaij Vlaardingen
30 Otto Schotte Hellevoetsluis