1 Joost van den Blink ‘s-Gravenzande 1201

AD/Rotterdam Maandag 27 augustus 2007 – Joost van den Blink: eindelijk!
ZUIDLAND – Slechts een karige tweede plaats in de Ronde van Vlaardingen prijkte op het erelijstje van Joost van den Blink. Maar zie, in de 54ste editie van de Ronde van Zuidland stond de coureur van Westland Wil Vooruit ineens op de hoogste trede.

De gretige ’s-Gravenzander dwong met zijn aanvalslust in voorgaande koersen weliswaar veel respect af met als resultaat negen podiumplaatsen, maar zag zijn inspanningen nooit uitbetaald worden met eremetaal. Doch in de keiharde, zeer aantrekkelijke Zuidlandse miniklassieker werd het smullen voor de Westlander, want vooruitgereden in de Raadhuisstraat verdiende hij dan toch eindelijk de kers op de taart.

klik hier voor het volledige artikel

Ren-Elite/Beloften- Joost wint Ronde van Zuidland

Joost van den Blink heeft vandaag de Ronde van Zuidland op zijn naam geschreven. De coureur van WWV reed de laatste weken al sterk in de criteriums, echter dit was zijn eerste zege dit seizoen.

Afscheid
Voor aanvang van de koers werd afscheid genomen van Arthur Fahrenhout. De voormalig nederlands kampioen reed vandaag zijn laatste wedstrijd. Voor de gelegenheid had ook zijn broer Edward, vorig jaar al gestopt, toestemming gekregen om nog één keer mee te rijden. De beide mannen lieten er geen gras over groeien en reden al vrij vroeg in de wedstrijd weg met 3 anderen.

Kopgroep
Nadat de voorsprong van het vijftal naar ongeveer 40 seconden was uitgegroeit reden een zevental coureurs uit het peleton weg. Daarbij namens WWV, Joost en Martijn. Door de goede samenwerking konden deze 7 aansluiten bij de koplopers.

Finale
De voorsprong van de kopgroep van 12 liep snel op en duidelijk werd dat de finale met 12 man gereden zou worden. Met nog 7 ronden te gaan reed Joost samen met een andere renner hard door na een superpremie. Met zijn 2-en reden ze 2 ronden vooruit. Dat was het sein voor een zinderende finale. Joost reed weg bij deze renner waarna Lex Nederlof bij hem aansloot. Ook met Nederlof reed Joost 2 rondes vooruit tot in de laatste ronden. Joost reed weg bij Nederlof en kreeg vanuit de achterhoede weer 2 ‘verse’ renners mee die aansloten bij hem. Vlak voordat zij met zijn 3-en werden bijgehaald door de overige leden van de kopgroep plaatste Joost de ultieme jump. De laatste kilometer reed hij vol door en kwam zo solo aan! Een schitterende overwinning!
Martijn kon als tweede WWV-er in de kopgroep natuurlijk de positie van Joost verdedigen. Hij leek makkelijk beslag te gaan leggen op de 2e plaats. Helaas schoot hij uit zijn pedaal en werd zo 8e in de sprint van de achtervolgende groep.