2 Joost van den Blink ‘S-Gravenzande 1223

AD/Rotterdam Woensdag 30 april 2008 – Kik is uitblinker Van Den Blink te snel af
CAPELLE AAN DEN IJSSEL РJoost van den Blink was gisteravond d̩ uitblinker in de wielerronde van Capelle aan den IJssel. De Westlander was vrijwel de gehele koers in de aanval, won daarmee handenvol premies ̬n de leidersprijs, maar werd geen eindwinnaar. Die eer ging naar Christian Kik, een tweedejaars belofterenner uit het Zeeuwse Kruiningen.

Met Van den Blink en Randy Holleman was Kik in de finale van het verregende criterium uit het peloton weg gereden. Met hangen en wurgen kon hij aanpikken, vooral omdat Van den Blink een paar maal probeerde een voortijdige beslissing te forceren. Op zijn tandvlees kwam Kik tot twee maal toe terug. Zijn doorzetten werd beloond, omdat hij in de laatste ronde brutaalweg tien meter voorsprong had genomen. De twijfel van Joost van den Blink werd de Westlander daarbij fataal. ,,Ik was bang dat Holleman van mijn achtervolging zou profiteren,’’ gaf hij toe.

Nu slaagde Kik er in zijn voorsprong vast te houden, al was er op de streep nog maar een half wiel van over. ,,Geweldig,’’ jubelde de winnaar. ,,Mijn eerste koers die ik in deze categorie win. Bij de junioren was ik wel eens eerste, maar vorig jaar greep ik er steeds naast. Ik zat tegen kramp aan, maar gelukkig kon ik me tijdig herstellen.’’

klik hier voor het volledige artikel