1 Joost van den Blink ‘s-Gravenzande 1201

AD/Drechtsteden 15 juni 2008 – Joost van den Blink de slimste in Groot-Ammers
Groot-Ammers Niet-sprinter Joost van den Blink hield in de finale van de Ronde van Groot-Ammers afgelopen zaterdag aanvankelijk zijn kruit droog. De Westlander, die constateerde dat van zijn zeven medevluchters zowel Rob Disseldorp en Gerhard Klijnhout als Nico Vuurens en Randy Sintnicolaas een duo vormden, voelde er weinig voor in het bekende kat-en-muis spelletje vermalen te worden.

En dus liet Van den Blink de bruisende activiteiten in de kopgroep aan zich voorbij gaan. Een afwachtende houding die hij tot halverwege de slotronde volhield, om er vervolgens in te knallen. ,,Het viel stil. Vuurens stuurde bij het smalle stukje achterop het parkoers naar rechts en ik heb op links vol gas gegeven. Ik had meteen een aardig gaatje,’’ glunderde de voor het eerst dit seizoen triomferende 28-jarige renner.

klik hier voor het volledige artikel


zondag 15 juni 2008
Joost van den Blink de slimste in Groot-Ammers
Niet-sprinter Joost van den Blink hield in de finale van de Ronde van Groot-Ammers afgelopen zaterdag aanvankelijk zijn kruit droog. De Westlander, die constateerde dat van zijn zeven medevluchters zowel Rob Disseldorp en Gerhard Klijnhout als Nico Vuurens en Randy Sintnicolaas een duo vormden, voelde er weinig voor in het bekende kat-en-muis spelletje vermalen te worden.

En dus liet Van den Blink de bruisende activiteiten in de kopgroep aan zich voorbij gaan. Een afwachtende houding die hij tot halverwege de slotronde volhield, om er vervolgens in te knallen. ,,Het viel stil. Vuurens stuurde bij het smalle stukje achterop het parkoers naar rechts en ik heb op links vol gas gegeven. Ik had meteen een aardig gaatje,’’ glunderde de voor het eerst dit seizoen triomferende 28-jarige renner.

,,Ik zag hem gaan, maar voelde me niet sterk genoeg om er nog achteraan te rijden,’’ sipte Klijnhout. De moegestreden Vuurens, Jan Bos, Boudewijn de Graaff, Ronald Roos, Disseldorp en Randy Sintnicolaas kwamen evenmin in het geweer. Van de geklopten had Klijnhout nog wél voldoende kracht om ten koste van Roos tweede te worden. ,,Vorig jaar won ik hier, maar dat was op een ander parkoers,’’ wist Klijnhout, die een week eerder in Papendrecht eveneens tweede werd.

,,Hij was het slimst,’’ complimenteerde Roos na afloop Van den Blink. De 42-jarige Roos is overigens content op zijn leeftijd nog altijd volop voor de prijzen te kunnen meedoen. ,,Ik moet er veel voor doen en nog meer voor laten. Het is een kwestie van goed eten, drinken, rusten en masseren. Gelukkig is mijn vrouw masseur. Ik heb altijd iets over, omdat ik in België veel koersen van 120 kilometer rijd. Dit seizoen won ik er de Grote Schelde Prijs met 243 man aan het vertrek.’’

Aanvankelijk was er sprake van een saaie wedstrijd. Na een uur verschenen voorzichtig de eerste scheurtjes in het peloton, dat met nog 42 kilometer voor de boeg versnipperde. Twaalf kilometer verder namen Disseldorp, Klijnhout, Vuurens, Van den Blink, Roos, Bos, De Graaff en de nog nét aansluitende Sintnicolaas de koers in handen.

Dordtenaar Randy Sintnicolaas trok in Groot-Ammers de opgaande lijn door en voegde met een zevende plaats opnieuw een top-tien klassering aan zijn erelijstje toe. Zijn eerste overwinning als amateur lijkt slechts een kwestie van tijd. In Nieuw-Vossemeer, waar hij tweede werd, was hij er reeds dichtbij.

Arno Hartog is zover nog niet. De naar sponsorploeg Line-Lloyd Footwear Cycling overgestapte Giessenburger heeft zich in zijn nieuwe omgeving te snel waar willen maken, is overtraind geraakt en kreeg van de artsen drie weken rust voorgeschreven. Inmiddels zit hij weer op de fiets, zegt zich goed te voelen, maar is nog lang niet de oude. Hij reed ’Ammers’ om kilometers te maken.

(Bron: Website B&E Cyclingteam)

Volledige uitslag Elite/Beloften 32e Ronde van Groot-Ammers 14/06/2008
1 Joost van den Blink ’s-Gravenzande
2 Gerhard Klijnhout Gravendeel
3 Ronald Roos Hoogstraten
4 Rob Disseldorp Rijpwetering
5 Nico Vuurens Meerkerk
6 Jan Bos Nieuwehorne
7 Randy Sint Nicolaas Dordrecht
8 Boudewijn de Graaff Rotterdam
9 Patrick Ruckert Volendam
10 Gideon de Jong H.I. Ambacht
11 Wouter de Groot Hillegom
12 Jeff Vermeulen Hoogvliet
13 Paul de Rooy Deventer
14 Ronald Schur Zaandam
15 RMichel Reuser Tiell
16 Dennis Voskuilen
17 Gerard Joling Krimpen aan den IJssel
18 Gerben Vervoorn Gouda
19 Sven van Luijk Naaldwijk
20 Levi Heimans Amstelveen
21 Tom Vermeer Leusden
22 Lex Nederlof Oostvoorne
23 Marco Kuijvenhoven ‘s-Gravenzande
24 Arian Oosthoek H.I. Ambacht
25 Danny Vrolijk Schipluiden
26 Marcel Jacobs Nes aan den Amstel
27 Jan van Zoest Lekkerkerk
28 Frank Post Naaldwijk
29 Paul Helderman Naaldwijk
30 Bert Dekker Lekkerkerk