1. VAN DEN BLINK Joost B-E CYCLINGTEAM –

AD/Westland 24 juni 2008 – Van den Blink pakt zege in Warmenhuizen
Wielrenner Joost van den Blink heeft zaterdag de Ronde van Warmenhuizen gewonnen. In West-Friesland bleef de renner uit ‘s-Gravenzande Joost Spring in ’t Veld en Nico Vuurens voor. Na 100km kilometer kwam Van den Blink, na een ontsnapping in de laatste ronde, solo aan. Eerder dit jaar pakte de renner van het B&E-Koopmans Cycling Team ook al de winst in de Ronde van Groot-Ammers en de titel bij het Haags Regiokampioenschap.


Waaierkoers in Warmenhuizen
Een stormachtige wind toverde het criterium van Warmenhuizen gister om tot een ware waaierklassieker. Het zestig koppige veld ‘waaide’ gedurende de fraaie koers volledig uiteen. B&E-Koopmans-renner Joost van de Blink toonde zich na honderd zware kilometers uiteindelijk de sterkste van een negen koppige kopgroep. Wind, wind en nog eens wind. Dat was wat de renners in de Ronde van Warmenhuizen tot grootste tegenstander maakte. Al bij de eerste passage van de lange finishstraat werd het peloton op een lang lint getrokken. Hoe de wind ook geselde, ontsnappingen werden steeds snel in de kiem gesmoord. Terwijl achteraan het veld de groep flink uitdunde, werden aanvallers als vanzelf weer terug het peloton in geblazen. Slechts een uitval van Levi Heimans, Sander Lormans en Krolstone-renner John Schouten duurde enkele ronden. Even na halfkoers was het dan toch raak. Joost Spring in ’t veld, Ton Slippens en thuisfavoriet Leander Pronk trokken op avontuur. De zeer sterk rijdende Lormans maakte als eerste de sprong en even later zou ook Tino Haakman aansluiten. Onder impuls van Nico Vuurens werd de groep nog verder uitgebreid. De Meerkerker kwam vooraan postvatten en nam Rob Disseldorp, Schouten en Joost van de Blink mee. De rest van het veld bleek direct geslagen. In rap tempo dubbelde de sterke kopgroep de geloste renners uit het peloton.
Mede door de enorme tegenwind op de finishstraat stelden de koplopers de finale uit. Pas met nog vier ronden voor de wielen, trok Haakman als eerste de gaskraan op. De aanval van de Enkhuizer, gecounterd door Lormans en Disseldorp leek even te slagen. Op de finishstraat vonden vijf renners echter weer aansluiting. Schouten ging als enige overboord, waarna de jury hem snel uit zijn lijden verloste en als negende plaatste. Zowel Lormans, Haakman als Disseldorp trachtte vooraan nogmaals hun concurrenten te lossen. De blokken van Ruiter (Lormans/Spring in ’t Veld) en Odysis (Slippens/Disseldorp) hielden elkaar echter goed in het oog. Thuisfavoriet Pronk ontbond zijn duivels in de slotronde. Zijn ultieme jump werd gecounterd door Lormans. Disseldorp trapte echter met Spring in ’t Veld en Haakman in het wiel het gaatje dicht, waarna ook de rest aansloot. Voor Van de Blink het sein om te gaan. Op het moment dat het stilviel koos de B&E-Koopmans renner voor de aanval. Zonder om te kijken denderde de coureur uit ’s Gravenzande op de meet af. Van de Blink herhaalde hiermee zijn koerstactiek, waarmee hij vorige week de ronde van Groot-Ammers op zijn naam schreef. Achter hem trachtte Haakman de tweede plaats te verzilveren. De Enra-Mabo-renner werd achter achterhaald en zag Spring in ’t Veld nipt voor Vuurens en Slippens naar de tweede stek spurten.

(Bron: Website B&E Cyclingteam)

Volledige uitslag Elite/Beloften 47e Ronde van Warmenhuizen 24/06/2008
Rnk. Coureur Ploeg Tijd
1. VAN DEN BLINK Joost B-E CYCLINGTEAM –
2. SPRING IN ‘T VELD Joost RUITER DAKKAPELLEN –
3. VUURENS Nico RTC DE HOEKSE RENNERS –
4. SLIPPENS Ton ODYSIS –
5. HAAKMAN Tino WV WEST FRISIA –
6. PRONK Leander WV DE JONGE RENNER –
7. DISSELDORP Rob ODYSIS –
8. LORMANS Sander RUITER DAKKAPELLEN –
9. SCHOUTEN John KROLSTONE –
10. SCHUR Ronald RTC DE HOEKSE RENNERS –
11. SPAARGAREN Sjors HSC DE BATAAF –
12. KROM Erwin BRC KENNEMERLAND –
13. BOM Henk –
14. KOOT John BRC KENNEMERLAND –
15. VENDRIG Bart LINE LLOYD FOOTWEAR CYCLING TEAM –
16. LUTE Jeroen –
17. ROL Raymond –
18. HEIMANS Levi UBBINK – SYNTEC CYCLING TEAM –
19. VAN WEZOP Dennis BRC KENNEMERLAND –
20. WINDHOUWER Gerard –
21. BREEMES Stefan –
22. STELTENPOOL Sander WV WEST FRISIA –
23. VAN LOON Patrick LINE LLOYD FOOTWEAR CYCLING TEAM –
24. STENEKES Steven –
25. TEN DAM Arjen RUITER DAKKAPELLEN –
26. OOSTENDORP Marc ALCMARIA VICTRIX –
27. GOBIELJE Menno –
28. KUIJVENHOVEN Marco WESTLAND WIL VOORUIT –
29. NEDERLOF Tim LINE LLOYD FOOTWEAR CYCLING TEAM –
30. HOPMAN Jan RUITER DAKKAPELLEN –