3. VAN DEN BLINK Joost B-E CYCLINGTEAM –

AD/Westland 13 juli 2008 – Joost van den Blink wordt derde in Giessenburg
Giessenburg Joost van den Blink stond zaterdag op het podium van de wielerronde van Giessenburg. De inwoner van ‘s-Gravenzande eindigde als derde achter Raymond Kreder (Zevenhuizen) en Marco Kuijvenhoven van Westland Wil Vooruit. Van den Blink was in Giessenburg erg actief. Nadat de kopgroep, die aanvankelijk bestond uit negen renners, half koers was uitgedund tot vijf coureurs, probeerde de Westlander meer dan eens weg te komen.

klik hier voor een volledig artikel in ‘Het Kontakt’ met foto’s


Raymond Kreder heeft superbenen in winderige Giessenburgse polder
GIESENBURG РDe organisatie van de Ronde van Giessenburg had er stilletjes op gehoopt. Windkracht 6 in het vlakke land. Dat zou van de 34ste editie een echte polderwedstrijd maken. Nou, het kwam er dichtbij. En het w̩rd een echte polderwedstrijd. Compleet met een vroege ontsnapping. Vertwijfelde achtervolgingen en een jonge, maar supersterke klasbak op de hoogste trede. Raymond Kreder was de naam.

”Eindelijk loon naar werken”, aldus de pas achttienjarige coureur. Eén van de zes broertjes Kreder die in verschillende categorieën furore maken. Met Michel en Dennis die al bij de B-profs koersen. “Ik heb de laatste weken goede benen, maar een overwinning bleef uit. Die heb ik nu dus gepakt. Na Oud Gastel m’n tweede zege dit seizoen. Deze telt natuurlijk extra. Want hier winnen betekent dat je goed in vorm bent. Het is een prima opsteker aan de vooravond van de Ronde van Luik, waar ik aan de start zal staan. We waren snel weg. Het was een mooie groep, dus het was al vlug duidelijk dat we weg zouden blijven. Ik heb het werk niet geschuwd. Ik ben hartstikke content.”

Dat mocht de jongeling, die zich uitsluitend met fietsen bezighoudt, ook wel zijn. Hij haalde in de laatste ronde elke wegloper persoonlijk terug. En toen er op het laatste rechte eind een klein gaatje viel, ging hij vol aan de bak. De wind schuin van voren en toch op het grote mes. Twintig meter voor de streep, toen hij iets leek te verzwakken, keek hij om en zag hij dat ook bij de achtervolgers het beste er wel vanaf was. Dus kon hij vrij relaxed juichend over de streep.

Terechte winnaar
Voor Marco Kuijvenhoven, die als tweede eindigde, waren de druiven best nog wel zoet. “Want een derde plaats in Nieuw-Vossemeer was tot nu toe mijn beste resultaat en als je dan in deze zware koers tweede wordt, mag je niet ontevreden zijn.”, aldus de 28-jarige fietsende accountant.
Dat laatste was Joost van den Blink wel een beetje. Door ons van tevoren als de te kloppen man aangeduid en met al een stel overwinningen op zak, reed hij ook in Giessenburg heel sterk. Toen de eerste man het spel al vroeg op de wagen bracht, pikte hij meteen aan. “We werkten goed samen”, aldus de 28-jarige Rabobank-medewerker. “Maar in de laatste ronde begreep ik dat ik het niet op een sprint aan mocht laten komen. Daarvoor zaten er teveel rappe mannen om me heen. Dus ben ik achterop het parcours drie keer serieus weggesprongen. Maar het was Kreder die me steeds weer terughaalde. Dus als je het zo bekijkt is hij eigenlijk wel de terechte winnaar. Maar ja, wie in de finale om de prijzen gaat, wil natuurlijk maar één ding: winnen.”

Negen
De eerste forcing werd inderdaad opmerkelijk snel gedaan. In totaal negen renners vormden een vroege kopgroep. Met Dennis Voskuilen, de Engelsman Chris Opie, Martin van Plateringen, Kreder, Van den Blink en Kuijvenhoven, Michel Heunders, Tim Nederlof en Jan van Veen. De laatste twee uit dezelfde ploeg als Arno Hartog, die als 25-ste over de streep kwam. “Ik had er in het begin bij moeten zitten”, concludeerde de Giessenburger na afloop. “Maar ja, toen die negen man weg waren, kon ik moeilijk naar mijn ploegmakkers toe rijden. Overigens begin ik langzaam weer op niveau te komen. Straks twee weekjes vakantie aan de Spaanse Costa. En daarna eens kijken of ik toch nog iets moois van dit seizoen kan maken. Vandaag zat er nog niet meer in. Maar aan de andere kant kun je stellen dat ik 70 man voorgebleven ben, ja toch?

Dat viel niet te ontkennen. Overigens kwam met nog negen rondjes voor de boeg een eind aan de samenwerking binnen de kopgroep. Kreder en Van den Blink vonden het tijd geworden om nog eens flink aan de boom te schudden. Opie, Van Plateringen, Van Veen en Huenders moesten eraf. Dus bleven er vijf over om voor de podiumplaatsen te gaan. Maar toen zette Peter Schep zich op kop van een achtervolgend vijftal. De voorsprong, die eerder bijna een minuut bedroeg, liep snel terug. Maar de wereldtopper bij het baanwielrennen had geen zin om het in z’n eentje te doen. Toen hij even afgaf, liep de voorsprong weer naar de 45 seconden. Dus konden de mannen vooraan zich opmaken voor de eindsprint. Met een zegevierende Kreder, die ook de leidersprijs mee naar Zevenhuizen nam.

(Bron: Website B&E Cyclingteam)

Volledige uitslag Elite/Beloften Ronde van Giessenburg 12/07/2008
Rnk. Coureur Ploeg Tijd
1. KREDER Raymond DAVO –
2. KUIJVENHOVEN Marco WESTLAND WIL VOORUIT –
3. VAN DEN BLINK Joost B-E CYCLINGTEAM – 4. VOSKUILEN Dennis TEAM RIETVELD –
5. NEDERLOF Tim LINE LLOYD FOOTWEAR CYCLING TEAM –
6. LUGTENBURG Wouter PRC DELTA –
7. VAN DER LIJN Robin TEAM ASITO – LöWIK –
8. VAN LOON Patrick LINE LLOYD FOOTWEAR CYCLING TEAM –
9. HEEMSKERK Robert SWABO –
10. SCHEP Peter UBBINK – SYNTEC CYCLING TEAM –
11. VAN DER PLUIJM Marvin TEAM P3 TRANSFER – BATAVUS –
12. OPIE Christopher –
13. VAN VEEN Jan LINE LLOYD FOOTWEAR CYCLING TEAM –
14. LELIVELD Dennis RUITER DAKKAPELLEN –
15. DUDOK Tjeerd –
16. VAN DER DOES Frans HOORNSE REN EN TOERCLUB –
17. KERS Koos Jeroen RUITER DAKKAPELLEN –
18. VAN GULIK Fulco KROLSTONE –
19. SMITS Florian ARC ULYSSES –
20. RODENBURG Rene PRC DELTA –
21. SINT NICOLAAS Randy RTC DE HOEKSE RENNERS –
22. VAN LUIJK Sven RWC AHOY –
23. VRIJ Martin RRC DE PEDAALRIDDERS –
24. VAN LAKERVELD Erik SWABO –
25. HARTOG Arno LINE LLOYD FOOTWEAR CYCLING TEAM –
26. AALDERS Tim DRC DE MOL –
27. VAN OOSTERHOUT Bram WV DE JONGE RENNER –
28. VREUGDENHIL Gerben –
29. KOREVAAR Daniël –
30. BUYK Harm DRC DE MOL –

Geef een reactie